logo
Pagina: < 1 2

Geplaatst op 29/10/2012 22:53

Titel

Lang geleden dat ik me zo heb geamuseerd op een tangoavond.Geert en Goedele jullie zijn het sympathiekste danskoppel van het land.Goe bezig !
Zeker voor herhaling vatbaar.Big kiss Aki

Aki
______________________ 


We denken terug aan juni 2011 en moeten glimlachen.

We hadden ons ingeschreven voor een korte reeks lessen 'Argentijnse tango' bij dansschool Tangoamar. Nul ervaring en nog nooit met elkaar gedanst, niet meer piepjong, toch wilden we een mooie openingsdans aanleren voor ons trouwfeest volgend jaar. In een lesje of 10-12 zou dat wel lukken zeker??? ...Dachten we... Wisten wij veel dat Argentijnse tango zo veelzijdig is, zo ontzettend veel techniek en oefening en afwerking vraagt...!

Met een klein hartje gingen we naar de eerste les. Voor ons stond een sympathiek lerarenkoppel. Wat hebben we gezweet die eerste lessen, zo geconcentreerd waren we. Op hun ongedwongen maar toch professionele manier leggen Nele en Geert met veel geduld moeilijke passen en houdingen telkens opnieuw uit.

We mogen dingen uitproberen, mogen een voetje (of meerdere) verkeerd zetten. Dat voetje wordt met de nodige flair op de juiste plaats geschoven, schouders en handen worden op hun plaats gebracht. Zo, dit ziet er beter uit. En dat doen ze steeds met de glimlach, dit mag gezegd.

We leren echter veel meer dan alleen mooie tangopassen. We werken op uitstraling, moeten onze houding verzorgen, leren de muziek aanvoelen. Nele en Geert laten ons echt mooie, zowel klassieke en moderne tangomuziek smaken. En we leren vooral genieten van het dansen.

Argentijnse tango dansen is liefde en passie aan je partner tonen, je overgeven aan de ander, leiden, geleid worden, de muziek helpt je daarbij. Deze dans maakt ons gelukkig, maakt ons blij en laat ons genieten van het dicht bij elkaar zijn en het samenspel met elkaar. We vinden het zo fijn dat we als koppel iets nieuws ontdekt hebben, ons vooraf onbekend, waarbij we geen voorkennis hadden en waarbij blijkt dat we het beiden echt graag doen. We begrijpen nu maar al te goed dat je steeds meer kunt leren, mooier kunt leren dansen. Aan stoppen denken we al lang niet meer. Het is een echte passie geworden: we kijken nog steeds uit naar elke les (er wordt nogal wat afgelachen), we genieten van dansavonden waar we uren op de dansvloer staan, onze zolder is omgetoverd tot dansruimte… Neen, dit laten we niet meer los.

We zijn nu 14 maanden verder, onze openingsdans is achter de rug… Kijk eens wat het geworden is, waar we nu reeds staan, op welk niveau Nele en Geert ons gebracht hebben in deze korte tijd!

Nele en Geert, dank je wel, om jullie liefde voor en kennis van deze prachtige dans met ons te willen delen.

Annemie en Frank

_______________________

Bedankt Geert voor de toffe tangolessen. De lust Argentijnse tango te leren was er al een tijdje. Het ontbrak nog aan ons dansrepertorium! Door omstandigheden sprong het steeds af. Uiteindelijk is het door aanbeveling van vrienden toch gelukt lessen te volgen, en de welke!!!

Je bent een super leraar, zeer kundig, vlot in de omgang, soepel wat dag en uur betreft, geduldig en gastvrij. Je kijkt niet op een kwartiertje en hebt steeds aandacht voor de noden van de klant. We waarderen ook dat er mogelijkheid tot oefenen geboden wordt op de maandelijkse oefenavonden. Het is verrijkend andere koppeltjes, die reeds verder staan, bezig te zien. Het is een geweldige stimulans om zelf verder te doen.

Magda en Andrè 

______________________

Toen ik Geert met Annelies voor het eerst zag dansen,wist ik weer hoe betoverend argentijnse tango wel kan zijn.
Zijn dans is pittig, boeiend en vol variatie, van een zwierige giro, tot een vinnige sacada.
Van zwoele romantiek, tot vurige passie, van ingehouden emotie, tot technische perfectie.

Deze techniek zal hij U dan ook eerst rigoureus aanleren, tot U deze "woordenschat" beheerst.
Om U
vervolgens te begeleiden bij uw eigen creatieve argentijnse "volzinnen".

Stap voor stap ontdekt U uw eigen mogelijkheden, en verlegt Geert uw grenzen.

Zijn gedrevenheid werkt aanstekelijk, en druppel voor druppel spuit hij zijn argentijns bloed in uw aderen; Metamorfoze.

Zijn zin voor detail, gesteund op de stille analyse van zijn lespartner Nele, blijft daarbij evenwel steeds primordiaal.

Ja, bij Geert en Nele wordt argentijnse tango een ontdekkingsavontuur.

Met vriendelijke groeten,


Nina en Rik 
 

 _______________________

We zijn in oktober 2013 bij Geert terecht gekomen met een liedje (Nothing else matters van Metallica) en een deadline (21/06/2014).

Nu zijn we intussen meer dan een maand over die deadline en we hebben er geen seconde spijt van gehad dat we voor dit nr. gekozen hebben.

Nooit gedacht dat we beiden in zo’n korte periode zo’n mooie choreografie onder de knie gingen krijgen. Maar met de juiste begeleiding zijn er dus inderdaad nog wonderen mogelijk.

Bedankt Geert dat jij ons geholpen hebt om deze mooie dag zo mooi af te sluiten. We hebben enorm veel positieve reacties gekregen en zelf hebben we er enorm van genoten

Jou geduld en enthousiasme voor deze passionele dans is eindeloos en dat heeft ons enorm geholpen.

 

Diny en Kenny


 Pagina: < 1 2